Руско-френската компания PowerJet (собствеността в която е разпределена с по 50

...
Руско-френската компания PowerJet (собствеността в която е разпределена с по 50
Коментари Харесай

Sukhoi Superjet 100 остават без техническо обслужване и ремонт

Руско-френската компания PowerJet (собствеността в която е разпределена с по 50 на 100 за Safran Aircraft Engines и за " ОДК-Сатурн " на държавната корпорация " Ростех " ), която произвежда двигателите за съветските самолети Sukhoi Superjet 100, прекрати техническото им обслужване и ремонт, заради въведените наказания. За това заяви съветската осведомителна организация " Интерфакс ", базирайки се на източници близки до авиационното дружество.

Регистрираната във Франция компания PowerJet е уведомила сътрудниците си в Руската федерация за прекъсване на осъществяването на договорните им отговорности още през февруари, след влизането в действие на ограничаващите ограничения от страна на Европейския съюз и на Съединени американски щати е съобщил източникът на организацията.

Напълно е спряна доставката на резервни елементи за SaM146, техническата поддръжка и ремонтът на моторите, в това число и връщането на по-рано ремонтираните мотори и даването на мотори на лизинг.

По данни на източника, министерството на индустрията и търговията на Руската федерация е предложило да се употребява основания още преди въвеждането на санкциите склад за аварийни елементи и наборът от заменени мотори на компанията, с цел да има опция SSJ100 да се експлоатира и в бъдеще.

Министерството предлага да се узакони предаването на имуществото на отказалите се от бизнеса си в Руската федерация задгранични организации за краткотрайно ръководство от " профилните предприятия в страната ".

SSJ100 е първият пътнически аероплан, създаден в Русия след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Той е в употреба от 2008 година.

От началото на съветското навлизане в Украйна, Руската федерация беше напусната от стотици най-големи интернационалните компании. Съгласно изчисленията на Yale School of Management, Руската федерация е напусната към този момент от съвсем 500 компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР